Reflexní přívěsek - originální a elegantní řešení, jak být lépe ve tmě vidět

Chcete mít na kabelce či batohu reflexní přívěsek, ale nelíbí se vám ty plastové žluté z Číny? Mám tak pro váš řešení - originální a elegantní mizuhiki reflexní přívěsky BeSafe. Je prostě dobré mít na sobě něco reflexního, co zvýší viditelnost za šera a tmy. Je tak vyšší šance, že řidič zbystří a zvýší se tak bezpečnost chodce.

O tom, jak jsem se dostala k myšlence reflexních přívěsků, si můžete přečíst v mém dřívějším blogu I taška si přeje být v šeru vidět aneb jak zvýšit svou bezpečnost a viditelnost. Docela humorný příběh, který vznikl kvůli mému omylu při objednávce z Japonska.

Pro kolekci zima/jaro 2022 jsem se rozhodla zkombinovat ručně vyrobený reflexní střapec a mizuhiki uzel s reflexním šlahounem ShuCode. 

reflexní střapec

Pro výrobu střapce jsem si již dříve pořídila oboustranně reflexní PVC plochou šnůrku o šířce cca 3 mm. Hned po doručení jsem provedla pokus a vyfotila za tmy s bleskem. Dobrý, ne?

reflexní PVC šňůrka

A tak jsem se pustila do výroby střapců, což se ukázalo jako dobrá piplačka :-)

střapec 1_1 

Pokusné focení s bleskem - to by šlo, ne?

střapec 2

Reflexní šlahoun ShuCODE 趣コード

Pro vázání mizuhiki uzlu jsem použila barevné mizuhiki šlahouny a speciální reflexní šlahoun ShuCODE.

ShuCODE je na trhu teprve krátce. Tato novinka se vyrábí v Kahoku City, v prefektuře Ishikawa. Dalo by se říct, že se jedná o "novou generaci" mizuhiki, i když definici mizuhiki, tj. definici danou výrobním procesem, nesplňuje. Jádro je totiž vyrobeno z polyethylenové pryskyřice a ovinutí je syntetickým vláknem

Je to velmi zajímavý materiál. Váže se s ním stejně jako s originálními mizuhiki šlahouny, ale je pružnější, vysoce odolný a absolutně voděodolný. Jsou z něj například nádherné dekorace do akvárií (zvlášť když se použije světélkující). A taky je 3x tak drahý, co hedvábné mizuhiki.

Já jsem si z Japonska nechala poslat jejich specialitku - reflexní. Jádro je omotáno speciálním materiálem s vysokou odrazivostí (polyester v kombinaci s hliníkovými a skleněnými kuličkami).

shucode 2

shucode 3

shucode 1

V jejich nabídce 120 barev se jedná o jeden z nejdražších produktů. Ta špulka s návinem 10 m stojí v přepočtu cca 400 Kč (dražší už je pouze ovinutí skutečnou zlatou nití s pravým hedvábím). Ale zase, bezpečnost nadevše.

mezikrok

Reflexní přívěsky BeSafe

No a pak jsem to všechno pospojovala a představuji vám tak kompletní kolekci zima/jaro 2022 mizuhiki reflexních přívěsků BeSafe.

final 1

Následně jsem provedla "zátěžové" testy v noci na balkoně. Já myslím, že prošli na výbornou.

test na balkoně mizuhiki kamélie reflexní

A následuje ukázka obou typů mizuhiki krásek. Fotka s bleskem v noci z blízkosti, fotka ve dne bez blesku a s bleskem.

Typ 1: reflexní přívěsek - střapec s kamélií (tsubaki-musubi)

Mizuhiki reflexní přívěsek se skládá z ručně dělaného reflexního střapce, bílé skleněné voskové perly a mizuhiki uzlu kamélie. Připevnění pomocí karabinky v barvě platiny. Délka střapce je průměrně cca 7,5 cm, uzel má průměr cca 2,5 cm a celková délka včetně karabinky je průměrně cca 11 cm.

No2

Typ 2: reflexní přívěsek - střapec s uzlem awaji-musubi

Mizuhiki reflexní přívěsek se skládá z ručně dělaného reflexního střapce a mizuhiki uzlu awaji-musubi. Připevnění pomocí karabinky v barvě platiny. Délka střapce průměrně cca 6 cm, uzel má průměr cca 2 cm a celková délka včetně karabinky je průměrně cca 10 cm.

No10

Reflexní mizuhiki přívěsek je určen k nošení, k připnutí na batoh, kabelku apod. (fantazii se meze nekladou, ale bylo by vhodné, aby byl viditelný).

Slouží ke zvýšení viditelnosti chodce v šeru a za tmy při osvětlení předním světlometem vozidla. Nejedná se však o certifikovaný bezpečnostní prvek. Na přívěsku jsou použity retroreflexní prvky (schopnost odrážet dopadající světlo).

Kompletní nabídku naleznete v e-shopu. Je to limitovaná kolekce, tak dlouho neváhejte.

Zpět do obchodu